Muzica Preferata?

Venomous Delight .

Venomous Delight .
Cerneala.Multa editare.

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Ucigași.Idei.Ipoteze.

Azi am fost surprinzător de inspirat.Tocmai am purtat o discuție destul de interesanta și nu știu.Am decis să scriu pe blog,căci de aceea sunt blogurile.
V-ați gândit vreodata la motivul,instictul si alte detalii legate de ucis.Eu m-am hotărât să scriu aici ca să aflu părerile oamenilor așa că vă rog să postați idei prin comentarii.
Să incepem.Cred că oamenii cu un nivel de inteligență mult superior simt nevoia să incerce ceva nou,inedit într-un mod inedit.Droguri,violuri,violență,crime.Crime.Să ne oprim aici.Ei bine.Puține dintre aceste genii,pot ucide fără să regrete(evident aici excludem persoanele cu probleme mintale) sunt niște maeștrii in stăpânirea emoțiilor.Crimă.Labilitate.Gelozie.Invidie.Dorința de ceva nou.
Mi se pare ciudat,deși un subiect interesant(stați liniștiți este doar o idee,nu vreau să o pun în aplicare).Cum eu nu cred in Rai și Iad.Oamenii care ucid, nu se gândesc decât la ei si persoanele ucise.Acele persoane au rude, prieteni.Oricum.Ucisul mi se pare ceva grobian.Dar totuși aș vrea să dezvolt ideea.Oare persoanele care ucid,gândesc logic, sau este un impuls de moment?!Nimeni nu știe ce este în mintea lor.Poate nici ei.
Oricum.Aici am dezvoltat doar niște idei.Sper că nu vor deranja pe nimeni.Fiecare om are o altă viziune și părere despre crime si criminali și m-am gândit că,poate unii oameni sunt interesați de aceste chestii.Imi cer scuze față de cei pe care i-am plictisit sau deranjat cu acest articol!

7 comentarii:

  1. mi se pare un articol destul de in ton cu moda din 2009-2010,deja destule crime incep sa se infaptuiasca si in Ro ajungand aproape de infractiunile din alte tari:-?
    ceea ce e ciudat pt ca acum am inceput sa ne facem o reputatie proasta in afara,si crede-ma ca stiu ce spun.in italia de exemplu ,multi dragi concentateni nu fac decat sa faca romania de ras.
    presa abundă în articole despre acest subiect de rating, ca de fiecare dată când e vorba de crime, scandal, mizerii, orice nenorocire posibilă, mai jos o listă de articole din cele mai importante publicaţii online din România, numarul articolelor care s-au scris despre acest subiect e mult mai mare.
    presa abundă în articole despre acest subiect de rating, ca de fiecare dată când e vorba de crime, scandal, mizerii, orice nenorocire posibilă, mai jos o listă de articole din cele mai importante publicaţii online din România, numarul articolelor care s-au scris despre acest subiect e mult mai mare.
    Si de asemenea,presa abunda in articole despre acest subiect de rating, ca de fiecare data cand e vorba de crime, scandal, mizerii, orice nenorocire posibila, mai jos o listă de articole din cele mai importante publicatii online din Romania, numarul articolelor care s-au scris despre acest subiect e mult mai mare.
    "Crima reprezintă o acţiune sau inacţiune periculoasă din punct de vedere social. Pe plan internaţional, pedeapsa pentru această infracţiune variază de la întemniţarea făptaşului pe o perioadă anumită de timp până la pedeasa capitală"
    de parca i-ar pasa cuiva.parerea mea este ca cei care ucid,nu se gandesc ,doar inc azul in care sunt niste psihopati handicapati pusi pe ucis,masini de ucis,ucigasi in serie care nu isi pot satisface placerile decat vazand alte fiinte suferind.sunt de acord,victimele au familie,prieteni,ma intreb cum ar fi ca macar pt o clipa ucigasul sa fie in locul victmei.eu am ucis pe cineva la viata mea,pe "cineva" poate doar din intamplaare ,cainele.si tineam la el.l-am scapat din lesa si nu am fost atenta si l-a calcat masina.pe moment am simtit ca sunt o criminala,dar ce am simtit eu nici nu se compara cu sentimentul de vinovatie care il au cei care sunt obligati sa faca asa ceva.am vvazut destule cazuri la tv.insa acum au inceput sa ne acapareze cu idioate si idioti care se sinucid din cauza profesorilor/iubitilor/kilogramelor sau chiar din prostii cas a arate ca sunt smecheri.
    crimele si tot ce e grav acum nu mai au rating au rating Elodia si familionu' ei si televiziunea poporului de pe OTV.Dan Diaconescu senzational!
    ma am idei insa acum o sa plec,ma duc la tv,dezbatem maine subiectul asta!:D

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dracu am dat copy paste la ce am scris de 3 ori =))))) dadusem copy pana mam logat pe contu de pe gugal si uite de cate ori a copiat:))

    RăspundețiȘtergere
  3. In 'crima si pedeapsa' tipu avea initial urmatorul rationament:oamenii se impart in doua categorii (era destul de vehement...deh,rus..isi urmareste scopul)...oamenii inferiori(mediocrii),pentru procreare,stapani ai prezentului...si oameni superiori,stapani ai viitorului.-nasol de cei ai trecutului-.Cartea este deosebit de complexa...de la torturi interioare si nebunie la romantism dramatic-realist aproape...de o fericire stranie si de o iubire palida dar sincera si martira.Teoria de mai sus apartinea parca unui articol scris de protagonist...relevat intr-o discutie de el si 3...prieteni(unul devotat,doi anchetatori de-l suspectau de crima)...mai spunea si ca,in calitate de un Napoleon,de-un Newton ai dreptul sa ucizi pe oricine ti se nazare-dreptul juridic dar si etic,psihic.Citind-o mai ce te umplii de fiecare sentiment prin care trece el...morbiditate-teama-boala-nebunie-neurastenie-ingrangere-liniste resemnata.....etceeeteraaa.Predandu-se a devenit genial:EU-AM-UCIS!!!e o anume incordare electrica aici...
    Interesant mi se pare ca in definitiv nu simtea nicio remuscare pentru crima savarsita...regreta doar faptul ca nu face parte din "acea" categorie de oameni(si-a demonstrat)...asta i-a pricinuit boala-chinul-tristetea-totul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda,dar știi eu nu mă refeream neaparat la România și la prezent,ci pur și simplu la mentalitate.Oricum,iti multumesc de comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă.Teoria și ideile dezvoltate de carte mi se par realiste,dar,până nu citesc cartea nu mă pot pronunța intr-un mod competent.Prefer să nu imi dau cu presupusul.Am citit pe net critici,dar na.Impresia cititorului.Oricum.
    Și într-un fel din ce înțeleg eu cartea e geniala.Prezintă viziunea unui om asupra a doua categorii sociale și prezintă,cum el prin crimă cu sange rece încearcă să ajungă în categoria ce va conduce în viitor.Dar totuși încă încerc să ma decid,dacă o capacitate specială de ascundere și ținere în frâu a sentimentelor este aclași lucru cu genialitatea.De asta am și cerut păreri.
    Ca să inchei.Da,interesant.Se pare că trebuie neapărat să citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Depinde cum apreciezi genialitatea.Exista una universala(cazurile clasice de genii) si una subiectiva...Pentru a ucide in adevaratul sens al cuvantului,daca nu esti labil psihic,ai nevoie in mod evident de o oaresicare genialitate.E ca si cum ai conduce o natiune in plina revolutie...cu curajul lancierilor polonezi in fata tancurilor nemtesti.
    dadada,cartea trebuie citita!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mă.Cuvantul genial este folosit prea des.Adică,oricum.Ai perfectă dreptata cu geniile clasice.Oricum este și latura subiectiva a acestei probleme despre care ai pomenit.Adică,fiecare percepe altfel genialitatea.Genialitatea poate apărea în absolut orice domeniu.Așa că,da.Genialitate din punct de vedere emoțional,putem spune.:)

    RăspundețiȘtergere